Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2025Dr. Sándor Csány: Fiind a patra ca mărime, OTP Bank din Moldova va crește atât organic, cât și prin posibile fuziuni și achizitiiȘi pare să fie un loc, dar se pare că nuScott HOCKLANDER: Pentru mine, perseverența cetățenilor moldoveni nu este doar o lecție învățată, ci și un mare exempluSorin MASLO: „Anul 2022 a fost unul de cotitură pentru Combinatul „Cricova”, cifra de afaceri a crescut cu aproape 25%” Ratele depozitelor – la maximum. Conjunctura pieței sau De ce băncile au nevoie de depozitele persoanelor fiziceValeriu LAZĂR:”Dacă statul astăzi nu va susține businessul, mâine nu va avea de la cine colecta impozite”Aeroportul din Chișinău, oglindă a statalitățiiMăsurile monetare contra inflației nemonetareBăncile, ca punct de sprijin pentru economie: au majorat profitul și se pregătesc de provocările din semestrul II din 2022Ministerul Finanțelor și investitorii de pe piața valorilor mobiliare de stat, la culmile volumului de plasarePiața bancară: emoții și cerere sportită. Nu există panicăEste oare pregătită Moldova pentru consecințele economice al războiului din țara vecinăNe așteaptă hiperinflație? Totul depinde de diagnoza corectă și tratamentul prescrisCe se întâmplă pe piața valorilor mobiliare de stat și ce atribuție la aceasta are Banca NaționalăSectorul vinicol, în prag de revoluție: Legea de profil falimentează întreprinderile?Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Cei mai scumpi cartofi prăjiţi din lume costă 200 de dolari porţia

Cei mai scumpi cartofi prăjiţi din lume costă 200 de dolari porţia

O porţie de cartofi prăjiţi la restaurantul Serendipity3, din New York, costă o avere. Mai exact, 200 de dolari, aproximativ 170 de euro, asta pentru că sunt pregătiţi cu ingrediente precum trufe şi şampanie.

Reţeta de la Scrooge McDuck deţine noul record, certificat de Cartea Recordurilor Guinness, pentru cel mai scump fel de mâncare de cartofi din lume.

Nu este prima realizare a restaurantului, care se poate lăuda şi cu alte premii, inclusiv cele pentru cel mai scump milkshake şi cel mai scump sandviş de pe planetă.

Recordul a fost atins pe 13 iulie, cu ocazia Zilei Naţionale a Cartofilor prăjiţi. Pentru a o sărbători în mod corespunzător, bucătarii Joe Calderone şi Frederick Schoen-Kiewert au început să lucreze şi au copt cartofii prăjiţi pentru Guinness.

Reţeta este un triumf al luxului: cartofii (Chipperbeck de cea mai bună calitate) sunt mai întâi albiţi în şampanie Dom Perignon şi şampanie Ardenne J. LeBlanc, daţi cu oţet francez, apoi gătiţi de trei ori în grăsime pură de gâscă din sud-vestul Franţei.

Nu se foloseşte ketchup banal pentru „Crème de la Crème Pomme Frites”. Se foloseşgte Pecorino Tartufello delle Crete Senesi, fulgi italieni de trufă neagră şi sare Guérande. Însoţesc preţioşii cartofi prăjiţi un sos Mornay făcut cu lapte de la vacă hrănită doar cu iarbă, unt de trufă neagră, dar şi brânză Gruyere elveţiană.

Întregul este presărat cu pudră de aur comestibilă de 23 de karate şi servit pe un platou din cristal Baccarat.

„Suntem atât de onoraţi că am fost recunoscuţi de Guinness World Records pentru crearea celor mai scumpi cartofi prăjiţi, „Crème de la Crème Pommes Frites”, şi aşteptăm cu nerăbdare să creăm reţete şi mai piperate în viitor”, a comentat directorul creativ al Serendipity3, bucătarul-şef Joe Calderone.

Restaurantul a acumulat deja zece premii, inclusiv cele mai scumpe milkshake-uri, sandviş-uri şi deserturi. Este, de asemenea, renumit pentru „Frrrozen Hot Chocolate”, un fel de ciocolată caldă cu gheaţă considerată fel de mâncare.

Mediafax.ro

Noutați dupa tema