Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2025Dr. Sándor Csány: Fiind a patra ca mărime, OTP Bank din Moldova va crește atât organic, cât și prin posibile fuziuni și achizitiiȘi pare să fie un loc, dar se pare că nuScott HOCKLANDER: Pentru mine, perseverența cetățenilor moldoveni nu este doar o lecție învățată, ci și un mare exempluSorin MASLO: „Anul 2022 a fost unul de cotitură pentru Combinatul „Cricova”, cifra de afaceri a crescut cu aproape 25%” Ratele depozitelor – la maximum. Conjunctura pieței sau De ce băncile au nevoie de depozitele persoanelor fiziceValeriu LAZĂR:”Dacă statul astăzi nu va susține businessul, mâine nu va avea de la cine colecta impozite”Aeroportul din Chișinău, oglindă a statalitățiiMăsurile monetare contra inflației nemonetareBăncile, ca punct de sprijin pentru economie: au majorat profitul și se pregătesc de provocările din semestrul II din 2022Ministerul Finanțelor și investitorii de pe piața valorilor mobiliare de stat, la culmile volumului de plasarePiața bancară: emoții și cerere sportită. Nu există panicăEste oare pregătită Moldova pentru consecințele economice al războiului din țara vecinăNe așteaptă hiperinflație? Totul depinde de diagnoza corectă și tratamentul prescrisCe se întâmplă pe piața valorilor mobiliare de stat și ce atribuție la aceasta are Banca NaționalăSectorul vinicol, în prag de revoluție: Legea de profil falimentează întreprinderile?Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Tipul de băutură care creşte riscul de cădere a părului la bărbaţi - studiu

Tipul de băutură care creşte riscul de cădere a părului la bărbaţi - studiu

Un studiu ştiinţific recent arată ce fel de băuturi predispun bărbaţii la chelire.
Consumul de băuturi care conţin mult zahăr îi poate face pe bărbaţi mai predispuşi la căderea părului, arată o cercetare recentă.
Specialiştii din China au analizat relaţia dintre băuturile îndulcite cu zahăr şi căderea părului în rândul bărbaţilor tineri. Cercetarea a fost publicată în revista ştiinţifică MDPI.
În studiul „Legătura dintre băuturile îndulcite cu zahăr şi pierderea părului la bărbaţi tineri” evidenţiază creşterea numărului de cazuri de pierdere a părului la bărbaţi în China dar şi SUA. În China spre exemplu, prevalenţa căderii părului la bărbaţi a crescut de la 21,3% în 2010 la 27,5% în 2021.
Cercetătorii chinezi au analizat datele din SUA care au arătat cantităţi mari de consum de băuturi îndulcite cu zahăr. Cifrele de la Centers for Disease Control (CDC) arată că 63% din tinerii americani şi 49% din adulţi consumă zilnic băuturi îndulcite cu zahăr.
Ce tip de băuturi trebuie consumat mai rar
Băuturile îndulcite cu zahăr includ sucurile obişnuite, băuturile cu aromă de fructe, băuturile energizante, apele îndulcite, cafeaua şi băuturile de ceai cu adaos de zaharuri.
În cele mai multe cazuri, băuturile îndulcite cu zahăr prezintă diferite tipuri de zaharuri, inclusiv zahăr brun, îndulcitor de porumb, sirop de porumb, dextroză, fructoză, glucoză, sirop de porumb cu conţinut ridicat de fructoză, miere, lactoză, sirop de malţ, maltoză, melasă, zahăr brut şi zaharoză.
Consumul de băuturi îndulcite cu zahăr este asociat cu creşterea în greutate, obezitatea, diabetul de tip 2, bolile de inimă, bolile renale, bolile hepatice non-alcoolice, cariile dentare sau cariile, guta şi artrita, precizează CDC.
Studiul a evaluat 1.020 de participanţi din 31 de provincii diferite din China, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani. Bărbaţii mai predispuşi la chelire erau peste 500. Aceştia erau mai în vârstă, fumători actuali sau foşti fumători, consumatori de alcool, cu un nivel de educaţie mai scăzut şi mai puţin activi din punct de vedere fizic. Totodată, cei care aveau o dietă alcătuită din alimente prăjite, deserturi zaharoase şi mai puţine legume erau mai predispuşi la chelire.
Participanţii cu un păr bogat consumau cereale, rădăcini, fructe, peşte şi alte forme de fructe de mare.
Datele arată că participanţii cu chelie au consumat cantităţi semnificative de băuturi îndulcite cu zahăr în comparaţie cu participanţii cu un stil alimentar sănătos. Consumul săptămânal de băuturi îndulcite cu zahăr a fost de 4.293 ml la persoanele cu chelie faţă de 2.513 ml în rândul participanţilor cu păr bogat.
În cele din urmă, cercetătorii concluzionează că băuturile îndulcite cu zahăr creşte riscul de pierdere a părului la bărbaţi.
Modalităţi de a evita băuturile cu mult zahăr
Beţi mai multă apă, aceasta poate fi de la robinet sau îmbuteliată.
Rezistaţi impulsului de a bea băuturi îndulcite cu zahăr.
Citiţi eticheta cu informaţii nutriţionale pentru a vedea conţinutul de zahăr pentru toate băuturile.
Consumaţi alte tipuri de băuturi cu conţinut scăzut de zahăr, inclusiv ceaiuri neîndulcite, cantităţi mici de suc de fructe sau de legume, dar şi lapte cu lactoză sau lapte vegetal.
Eliminaţi siropurile adăugate sau alte arome pentru cafea sau ceaiuri, fie acasă, fie în oraş.

mediafax.ro

Noutați dupa tema