
Moldova și-a redus exporturile de alimente în termeni valorici cu 32,6%, în perioada ianuarie-mai a acestui an, și a ajuns la 192,4 milioane dolari.
Aproximativ 60% din veniturile totale au fost aduse de aprovizionarea cu fructe și legume. Potrivit InfoMarket, datele Biroului Național de Statistică arată că exportul moldovenesc de fructe și legume timp de 5 luni a fost de 112,3 milioane de dolari, o scădere de 22,5% față de aceeași perioadă din 2020. În același timp, exportul de cereale și produse pe baza acestora a scăzut cu 49,6% - la 51,5 milioane de dolari. Livrarea de hrană pentru animale (cu excepția cerealelor) a scăzut cu 47,9% - la 7,3 milioane dolari. Exportul de zahăr, produse din zahăr, mierea a scăzut cu 48,6% - la 4,7 milioane de dolari, iar animalele vii - au scăzut cu 21,8% - la 4,3 milioane de dolari. Exporturile de cafea, ceai, cacao, condimente au crescut cu 22,6% - la 4,14 milioane de dolari. Furnizarea de produse lactate și păsări de curte ouăle în străinătate au scăzut cu 3,9% - la 3,83 milioane de dolari. Exporturile de carne și produse din carne au crescut de 1,8 ori - la 2,4 milioane de dolari, iar de diferite produse de 1,6 ori - până la 1,95 milioane dolari. Livrările de produse de pe poziția tarifară ”Pește, crustacee, moluște și nevertebrate acvatice" au crescut de 13,3 ori - până la 39,31 mii de dolari. // 05.08.2021 — InfoMarket.