Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2025Dr. Sándor Csány: Fiind a patra ca mărime, OTP Bank din Moldova va crește atât organic, cât și prin posibile fuziuni și achizitiiȘi pare să fie un loc, dar se pare că nuScott HOCKLANDER: Pentru mine, perseverența cetățenilor moldoveni nu este doar o lecție învățată, ci și un mare exempluSorin MASLO: „Anul 2022 a fost unul de cotitură pentru Combinatul „Cricova”, cifra de afaceri a crescut cu aproape 25%” Ratele depozitelor – la maximum. Conjunctura pieței sau De ce băncile au nevoie de depozitele persoanelor fiziceValeriu LAZĂR:”Dacă statul astăzi nu va susține businessul, mâine nu va avea de la cine colecta impozite”Aeroportul din Chișinău, oglindă a statalitățiiMăsurile monetare contra inflației nemonetareBăncile, ca punct de sprijin pentru economie: au majorat profitul și se pregătesc de provocările din semestrul II din 2022Ministerul Finanțelor și investitorii de pe piața valorilor mobiliare de stat, la culmile volumului de plasarePiața bancară: emoții și cerere sportită. Nu există panicăEste oare pregătită Moldova pentru consecințele economice al războiului din țara vecinăNe așteaptă hiperinflație? Totul depinde de diagnoza corectă și tratamentul prescrisCe se întâmplă pe piața valorilor mobiliare de stat și ce atribuție la aceasta are Banca NaționalăSectorul vinicol, în prag de revoluție: Legea de profil falimentează întreprinderile?Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

"The World's 50 Best Restaurants", cele mai bune 50 de restaurante din lume în 2021: Copenhaga ocupă primele două locuri

"The World's 50 Best Restaurants", cele mai bune 50 de restaurante din lume în 2021: Copenhaga ocupă primele două locuri

O listă anuală a celor mai bune 50 de restaurante din lume vine cu o premieră, un oraş care are primele două locuri. Două restaurante din Copenhaga, Danemarca - Noma şi Geranium - s-au clasat pe locurile 1 şi, respectiv, 2, la ceremonia de decernare a premiilor "The World's 50 Best Restaurants".
Noma se află în fruntea listei pentru a cincea oară din 2010 încoace.
De la crearea listei, în 2002, restaurantele europene - şi ocazional americane - au avut cel mai bun restaurant din lume. Anul acesta situaţia este la fel. Clasamentul anual, care este organizat de William Reed Media, cu sediul în Marea Britanie, nu a fost publicat anul trecut din cauza pandemiei.
Condus de bucătarul Rene Redzepi, Noma este cunoscut pentru "noua bucătărie nordică". Redzepi produce trei meniuri în fiecare an - există sezonul oceanului, sezonul legumelor şi sezonul vânatului şi al pădurilor - acesta din urmă având un preţ de 2.800 de coroane daneze (436 de dolari) de persoană. Vinurile costă încă 280 de dolari, iar fiecare meniu include aproximativ 20 de feluri de mâncare.
După ce aceleaşi restaurante au dominat clasamentul de top timp de mai bine de un deceniu, organizaţia 50 Best a anunţat în 2019 că ocupanţii primului loc nu mai pot fi votaţi în anii următori. Noma s-a închis în 2016 şi s-a redeschis într-o nouă locaţie în 2018, ceea ce l-a făcut eligibil pentru a concura din nou.
Câştigătorii nr. 1 anteriori sunt numiţi "The Best of the Best". Noma se va alătura în curând celor şapte restaurante de pe lista respectivă, care include El Bulli din Spania, The Fat Duck din Marea Britanie şi The French Laundry din Statele Unite, precum şi "Noma (locaţia originală)", aşa cum este scris pe listă.
Europa a dominat lista din acest an, cu mult de jumătate dintre restaurante. Asia ocupă opt locuri, Odette din Singapore (nr. 8) fiind cel mai bine clasat.
Opt restaurante din America de Nord au intrat în top, iar Pujol din Mexic a fost desemnat "Cel mai bun restaurant din America de Nord". America de Sud a ocupat şase locuri, cu Central şi Maido, ambele din Peru în primele 10 restaurante.
Africa a intrat pe listă, cu Wolfgat din Africa de Sud, care a ocupat locul 50.
Spania are şase restaurante înscrise pe listă - cele mai multe dintre toate ţările. Mai mult de jumătate dintre acestea sunt situate în Ţara Bascilor.
Clasamentul este stabilit de aproximativ 1 040 de persoane din industrie, denumite "academia". Aceştia sunt scriitori culinari, critici, bucătari şi proprietari de restaurante din 26 de regiuni geografice din întreaga lume. Cel puţin 25% dintre membrii academiei din fiecare regiune se schimbă în fiecare an.
Fiecare membru alege 10 restaurante, fără a exista cerinţe prestabilite.
Lista completă este următoarea:
1. Noma (Copenhaga, Danemarca)
2. Geranium (Copenhaga, Danemarca)
3. Asador Etxebarri (Atxondo, Spania)
4. Central (Lima, Peru)
5. Disfrutar (Barcelona, Spania)
6. Frantzen (Stockholm, Suedia)
7. Maido (Lima, Peru)
8. Odette (Singapore)
9. Pujol (Mexico City, Mexic)
10. The Chairman (Hong Kong, China)
11. Den (Tokyo, Japonia)
12. Steirereck (Viena, Austria)
13. Don Julio (Buenos Aires, Argentina)
14. Mugaritz (San Sebastian, Spania)
15. Lido 84 (Gardone Riviera, Italia)
16. Elkano (Getaria, Spania)
17. A Casa do Porco (Sao Paulo, Brazilia)
18. Piazza Duomo (Alba, Italia)
19. Narisawa (Tokyo, Japonia)
20. Diverxo (Madrid, Spania)
21. Hisa Franko (Kobarid, Slovenia)
22. Cosme (New York City, SUA)
23. Arpege (Paris, Franţa)
24. Septime (Paris, Franţa)
25. White Rabbit (Moscova, Rusia)
26. Le Calandre (Rubano, Italia)
27. Quintonil (Mexico City, Mexic)
28. Benu (San Francisco, SUA)
29. Reale (Castel di Sangro, Italia)
30. Twins Garden (Moscova, Rusia)
31. Restaurant Tim Raue (Berlin, Germania)
32. The Clove Club (Londra, Regatul Unit)
33. Lyle's (Londra, Marea Britanie)
34. Burnt Ends (Singapore)
35. Ultraviolet by Paul Pairet (Shanghai, China)
36. Hof Van Cleve (Kruishoutem, Belgia)
37. SingleThread (Healdsburg, California, SUA)
38. Borago (Santiago, Chile)
39. Florilege (Tokyo, Japonia)
40. Suhring (Bangkok, Thailanda)
41. Alleno Paris au Pavillion Ledoyen (Paris, Franţa)
42. Belcanto (Lisabona, Portugalia)
43. Atomix (New York City, SUA)
44. Le Bernardin (New York City, SUA)
45. Nobelhart & Schmutzig (Berlin, Germania)
46. Leo (Bogotá, Columbia)
47. Maaemo (Oslo, Norvegia)
48. Atelier Crenn (San Francisco, SUA)
49. Azurmendi (Larrabetzu, Spania)
50. Wolfgat (Paternoster, Africa de Sud)

Zf.ro

Noutați dupa tema