Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2025Dr. Sándor Csány: Fiind a patra ca mărime, OTP Bank din Moldova va crește atât organic, cât și prin posibile fuziuni și achizitiiȘi pare să fie un loc, dar se pare că nuScott HOCKLANDER: Pentru mine, perseverența cetățenilor moldoveni nu este doar o lecție învățată, ci și un mare exempluSorin MASLO: „Anul 2022 a fost unul de cotitură pentru Combinatul „Cricova”, cifra de afaceri a crescut cu aproape 25%” Ratele depozitelor – la maximum. Conjunctura pieței sau De ce băncile au nevoie de depozitele persoanelor fiziceValeriu LAZĂR:”Dacă statul astăzi nu va susține businessul, mâine nu va avea de la cine colecta impozite”Aeroportul din Chișinău, oglindă a statalitățiiMăsurile monetare contra inflației nemonetareBăncile, ca punct de sprijin pentru economie: au majorat profitul și se pregătesc de provocările din semestrul II din 2022Ministerul Finanțelor și investitorii de pe piața valorilor mobiliare de stat, la culmile volumului de plasarePiața bancară: emoții și cerere sportită. Nu există panicăEste oare pregătită Moldova pentru consecințele economice al războiului din țara vecinăNe așteaptă hiperinflație? Totul depinde de diagnoza corectă și tratamentul prescrisCe se întâmplă pe piața valorilor mobiliare de stat și ce atribuție la aceasta are Banca NaționalăSectorul vinicol, în prag de revoluție: Legea de profil falimentează întreprinderile?Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Studiu: Metoda naturală de a controla pofta de mâncare şi de a reduce caloriile

Studiu: Metoda naturală de a controla pofta de mâncare şi de a reduce caloriile

Potrivit unor oameni de ştiinţă australieni, există o cale de a ţine apetitul la distanţă şi de a reduce caloriile.
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Nutriţie, există o metodă naturală şi nedureroasă de a limita apetitul şi de a reduce caloriile.
Potrivit unor oameni de ştiinţă de la Universitatea din Australia de Sud, consumul zilnic de doar 30-50 de grame de migdale (aproximativ două porţii) ajută la reducerea aportului de energie cu 300 de calorii.
Pe scurt, o mână de fructe uscate s-ar putea dovedi de nepreţuit pentru cei care încearcă să slăbească. „Ratele de exces de greutate şi obezitate sunt preocupări majore de sănătate publică, iar modularea apetitului printr-un răspuns hormonal îmbunătăţit poate fi cheia pentru promovarea managementului greutăţii”, explică Dr. Sharayah Carter,
„Cercetarea noastră a analizat hormonii care reglează apetitul şi modul în care nucile, în special migdalele, pot ajuta la controlul apetitului. Şi am arătat că cei care mănâncă migdale experimentează modificări ale hormonilor care reglează foamea şi că aceştia ar putea contribui la o reducere a aportului de alimente”.
Cercetătorii australieni au descoperit că, printre 140 de voluntari, cei care au mâncat migdale au prezentat răspunsuri cu 47% mai mici la peptida C, cu o sensibilitate îmbunătăţită la insulină şi un risc redus de a dezvolta diabet şi boli cardiovasculare.

De asemenea, au avut cantităţi mai mari de polipeptidă insulinotropă dependentă de glucoză (cu 18% mai mult), glucagon (39% mai mult) şi polipeptidă pancreatică (44% mai mult). Toţi hormonii care afectează apetitul: glucagonul trimite semnale de saţietate către creier, în timp ce polipeptida pancreatică încetineşte digestia, reducând aportul alimentar.
„Migdalele sunt bogate în proteine, fibre şi acizi graşi nesaturaţi, care pot contribui la proprietăţile lor de saţiere şi pot explica de ce au fost consumate mai puţine calorii”, explică dr. Carter.
Celor care susţin că, până la urmă, cu 300 de calorii mai puţine la o masă nu sunt prea multe, oamenii de ştiinţă le răspund contrariul. „Chiar şi micile schimbări pozitive ale stilului de viaţă pot avea un impact. De fapt, atunci când facem mici schimbări, avem mai multe şanse să ne îmbunătăţim sănătatea pe termen lung", afirmă Carter.

mediafax.ro

Noutați dupa tema