Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2025Dr. Sándor Csány: Fiind a patra ca mărime, OTP Bank din Moldova va crește atât organic, cât și prin posibile fuziuni și achizitiiȘi pare să fie un loc, dar se pare că nuScott HOCKLANDER: Pentru mine, perseverența cetățenilor moldoveni nu este doar o lecție învățată, ci și un mare exempluSorin MASLO: „Anul 2022 a fost unul de cotitură pentru Combinatul „Cricova”, cifra de afaceri a crescut cu aproape 25%” Ratele depozitelor – la maximum. Conjunctura pieței sau De ce băncile au nevoie de depozitele persoanelor fiziceValeriu LAZĂR:”Dacă statul astăzi nu va susține businessul, mâine nu va avea de la cine colecta impozite”Aeroportul din Chișinău, oglindă a statalitățiiMăsurile monetare contra inflației nemonetareBăncile, ca punct de sprijin pentru economie: au majorat profitul și se pregătesc de provocările din semestrul II din 2022Ministerul Finanțelor și investitorii de pe piața valorilor mobiliare de stat, la culmile volumului de plasarePiața bancară: emoții și cerere sportită. Nu există panicăEste oare pregătită Moldova pentru consecințele economice al războiului din țara vecinăNe așteaptă hiperinflație? Totul depinde de diagnoza corectă și tratamentul prescrisCe se întâmplă pe piața valorilor mobiliare de stat și ce atribuție la aceasta are Banca NaționalăSectorul vinicol, în prag de revoluție: Legea de profil falimentează întreprinderile?Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

A început săptămâna bucătăriei turceşti. Este considerată o sărbătoare la nivel global, datorită istoriei sale

A început săptămâna bucătăriei turceşti. Este considerată o sărbătoare la nivel global, datorită istoriei sale

Săptămâna bucătăriei Turceşti va avea loc în perioada 21-27 mai şi este considerată o sărbătoare la nivel global, datorită istoriei sale.

Ea va fi organizată pentru a II-a oară în acest an şi va pune accentul pe gastronomia din regiunea Hatay. Reţeaua Oraşelor Creative UNESCO consideră oraşul Hatay drept „al 26-lea oraş gastronomic al lumii” iar accentul va fi pus pe durabilitate şi bune practici de producţie în cultura alimentară eliminând deşeurile toxice.
Săptămâna Bucătăriei Turceşti este coordonată de Ministerul Culturii şi Turismului din Republica Turcia iar misiunile diplomatice ale Turciei din întreaga lume, vor organiza diverse activităţi şi campanii pe reţelele sociale pentru a promova bucătăria originară din Hatay.

Tradiţii antice, durabile, fără deşeuri şi sănătoase care provin din bucătăria turcească

Organizatorii vor pregăti mâncărurile native de la Hatay folosind ingrediente locale, tehnici tradiţionale de gătit, vor pregăti mâncărurile native de la Hatay folosind tehnici tradiţionale de gătit şi vor avea o privire detaliată asupra bucătăriei antice. Participanţii vor avea ocazia să se informeze şi să afle cât mai multe aspecte care ţin de bogata biodiversitate a bucătăriei turceşti, dar şi despre disponibilitatea şi potenţialul acesteia de a răspunde la diferite tendinţe în trenduri care ţin atât de mâncare cât şi de băutură.

Totodată va exista şi o experienţă practică unde se va pune accentul pe metodologia de gătit cu zero deşeuri. Pe tot parcursul evenimentului vor fi oferite cafele, ceaiuri şi alte delicii, toate de provenienţă turcească.

Despre Hatay şi gastronomia locală

Evenimentele care ţin de Săptămâna Tucească şi care au loc la nivel mondial vor include un meniu unic în gastonomia turcească cu arome şi bune practici originare din regiunea Hatay. Bucătăria din regiunea Hatay are în combinaţie uleiul de măsline, cerealele de înaltă calitate, leguminoasele, legumele, fructele, ierburile locale şi condimentele cultivate de pe soluri fertile dominate de clima mediteraneană.

Moştenirea culinară a oraşului care a găzduit de-a lungul istoriei sale, mai multe civilizaţii, pune accentul pe mesa de dimineaţă (micul dejun), unic în felul său şi asupra numeroaselor preparate. Meniul Hatay care va fi pregătit în cadrul acestui eveniment include „biberli ekmek” (pâine cu pasta de ardei roşu); salată de măsline; hummus; „kisir” (salată fină de bulgur); „tepsi kebap” (kebap la cuptor) şi „kunefe” (desert kadayif cu brânză).

mediafax.ro

Noutați dupa tema