Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2025Dr. Sándor Csány: Fiind a patra ca mărime, OTP Bank din Moldova va crește atât organic, cât și prin posibile fuziuni și achizitiiȘi pare să fie un loc, dar se pare că nuScott HOCKLANDER: Pentru mine, perseverența cetățenilor moldoveni nu este doar o lecție învățată, ci și un mare exempluSorin MASLO: „Anul 2022 a fost unul de cotitură pentru Combinatul „Cricova”, cifra de afaceri a crescut cu aproape 25%” Ratele depozitelor – la maximum. Conjunctura pieței sau De ce băncile au nevoie de depozitele persoanelor fiziceValeriu LAZĂR:”Dacă statul astăzi nu va susține businessul, mâine nu va avea de la cine colecta impozite”Aeroportul din Chișinău, oglindă a statalitățiiMăsurile monetare contra inflației nemonetareBăncile, ca punct de sprijin pentru economie: au majorat profitul și se pregătesc de provocările din semestrul II din 2022Ministerul Finanțelor și investitorii de pe piața valorilor mobiliare de stat, la culmile volumului de plasarePiața bancară: emoții și cerere sportită. Nu există panicăEste oare pregătită Moldova pentru consecințele economice al războiului din țara vecinăNe așteaptă hiperinflație? Totul depinde de diagnoza corectă și tratamentul prescrisCe se întâmplă pe piața valorilor mobiliare de stat și ce atribuție la aceasta are Banca NaționalăSectorul vinicol, în prag de revoluție: Legea de profil falimentează întreprinderile?Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Un bufet la modă

Un bufet la modă

Chiar dacă ideea nu e cu totul nouă, creatorii de modă şi accesorii îşi caută de la o vreme inspiraţia în bucătărie, ceea ce se vede în hainele, genţile sau bijuteriile pe care le propun, scrie Wall Street Journal.

Astfel, cine-şi doreşte poate ajunge să poarte un întreg meniu cu genţi cu banane, fuste ca un mănunchi de spaghete, pantofi care amintesc de brânză ori salată de fructe rezultată din combinaţia de haine, genţi şi alte accesorii fiecare cu modelul propriu de fructă. Mâncarea a mai ajuns pe haine şi în anii treizeci, şaizeci sau chiar după 2000, dar tendinţa din prezent e mai pronunţată, în parte datorită reţelelor de socializare online. Interesul pentru haine şi accesorii cu tentă alimentară vine, cred organizatorii unei expoziţii de la Fashion Institute of Technology din New York, care explorează relaţia dintre modă şi mâncare, din faptul că acestea se numără printre cele mai importante modalităţi de exprimare în viaţa de zi cu zi. Motivele alimentare sunt folosite şi pentru a evoca tradiţia unei ţări în domeniul culinar, aşa cum se poate observa la Dolce & Gabbana, care a lansat articole vestimentare cu imagini cu îngheţată, paste sau, mai recent, cireşe.

Creatorii de accesorii cum ar fi genţile sau bijuteriile nu se lasă nici ei mai prejos, Nadine Ghosn, de exemplu, având în ofertă brăţări de forma unei furculiţe cu spaghete în vârf, pandantive în formă de sushi ori inele în formă de hamburgeri realizate din pietre şi metale preţioase. De interesul pentru alimentele de purtat profită şi companii din alte domenii, cum ar fi cea care deţine restaurantele Rao’s din SUA şi care comercializează şi diverse sosuri care amintesc de preparatele sale. Aceasta a lansat, în ediţie limitată, o geantă de lux în forma unui borcan de sos pentru paste, geantă care deja s-a epuizat.

businessmagazin.ro

Noutați dupa tema