Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2025Dr. Sándor Csány: Fiind a patra ca mărime, OTP Bank din Moldova va crește atât organic, cât și prin posibile fuziuni și achizitiiȘi pare să fie un loc, dar se pare că nuScott HOCKLANDER: Pentru mine, perseverența cetățenilor moldoveni nu este doar o lecție învățată, ci și un mare exempluSorin MASLO: „Anul 2022 a fost unul de cotitură pentru Combinatul „Cricova”, cifra de afaceri a crescut cu aproape 25%” Ratele depozitelor – la maximum. Conjunctura pieței sau De ce băncile au nevoie de depozitele persoanelor fiziceValeriu LAZĂR:”Dacă statul astăzi nu va susține businessul, mâine nu va avea de la cine colecta impozite”Aeroportul din Chișinău, oglindă a statalitățiiMăsurile monetare contra inflației nemonetareBăncile, ca punct de sprijin pentru economie: au majorat profitul și se pregătesc de provocările din semestrul II din 2022Ministerul Finanțelor și investitorii de pe piața valorilor mobiliare de stat, la culmile volumului de plasarePiața bancară: emoții și cerere sportită. Nu există panicăEste oare pregătită Moldova pentru consecințele economice al războiului din țara vecinăNe așteaptă hiperinflație? Totul depinde de diagnoza corectă și tratamentul prescrisCe se întâmplă pe piața valorilor mobiliare de stat și ce atribuție la aceasta are Banca NaționalăSectorul vinicol, în prag de revoluție: Legea de profil falimentează întreprinderile?Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Cele mai bune restaurante din lume sunt în Copenhaga, Lima şi Barcelona

Cele mai bune restaurante din lume sunt în Copenhaga, Lima şi Barcelona

Cele mai bune restaurante din lume sunt în oraşele Copenhaga, Lima şi Barcelona, potrivit topului care include primele 50 de unităţi din întreaga lume.
Un restaurant din capitala daneză a fost desemnat cel mai bun de pe planetă în cadrul premiilor Cele mai bune 50 Restaurante din lume, potrivit CNN. Este vorba despre restaurantul Geranium care are un meniu fără carne şi care se află la etajul opt al stadionului naţional de fotbal al Danemarcei. Restaurantul este deschis doar patru zile pe săptămână.
Pe locul doi s-a situat restaurantul Central din Lima, Peru, care este considerat şi cel mai bun restaurant din America de Sud. Topul este completat de restaurantul Disfrutar din Barcelona, Spania.
În top 50 sunt mai multe restaurante din Franţa, Italia, Danemarca, Germania, Belgia, Marea Britanie, Peru, Argentina, Brazilia, Mexic, SUA şi Japonia. Cel mai bun restaurant din Asia este Den din Tokyo, Japonia, iar cel mai bun restaurant din America de Nord se numeşte Pujol şi se află în Mexico City. Pe locul 37 se găseşte singurul restaurant din Africa. Acesta se numeşte Fyn şi este situat în Cape Town, Africa de Sud.
Restaurantele pot obţine premiul cel mare doar o singură dată, după care sunt înscrise într-un program separat „Best of the Best". Printre membrii acestui grup de elită se numără Noma (câştigătorul din 2021), vecinul din Copenhaga al lui Geranium, precum şi Eleven Madison Park din New York, The Fat Duck din apropiere de Londra, Osteria Francescana din Modena şi Mirazur din Menton, Franţa.

mediafax.ro

Noutați dupa tema