Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2025Dr. Sándor Csány: Fiind a patra ca mărime, OTP Bank din Moldova va crește atât organic, cât și prin posibile fuziuni și achizitiiȘi pare să fie un loc, dar se pare că nuScott HOCKLANDER: Pentru mine, perseverența cetățenilor moldoveni nu este doar o lecție învățată, ci și un mare exempluSorin MASLO: „Anul 2022 a fost unul de cotitură pentru Combinatul „Cricova”, cifra de afaceri a crescut cu aproape 25%” Ratele depozitelor – la maximum. Conjunctura pieței sau De ce băncile au nevoie de depozitele persoanelor fiziceValeriu LAZĂR:”Dacă statul astăzi nu va susține businessul, mâine nu va avea de la cine colecta impozite”Aeroportul din Chișinău, oglindă a statalitățiiMăsurile monetare contra inflației nemonetareBăncile, ca punct de sprijin pentru economie: au majorat profitul și se pregătesc de provocările din semestrul II din 2022Ministerul Finanțelor și investitorii de pe piața valorilor mobiliare de stat, la culmile volumului de plasarePiața bancară: emoții și cerere sportită. Nu există panicăEste oare pregătită Moldova pentru consecințele economice al războiului din țara vecinăNe așteaptă hiperinflație? Totul depinde de diagnoza corectă și tratamentul prescrisCe se întâmplă pe piața valorilor mobiliare de stat și ce atribuție la aceasta are Banca NaționalăSectorul vinicol, în prag de revoluție: Legea de profil falimentează întreprinderile?Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Un expert în domeniul alimentar avertizează angajaţii: Nu mai aduceţi prăjituri la birou. E ca fumatul pasiv

Un expert în domeniul alimentar avertizează angajaţii: Nu mai aduceţi prăjituri la birou. E ca fumatul pasiv

Un consilier în domeniul alimentar spune că angajaţii nu ar trebui să aducă dulciuri la birou, asta pentru a evita tentarea colegilor.
Preşedintele Agenţiei pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie, Prof. Susan Jebb, a comparat prezenţa prăjiturilor la birou cu fumatul pasiv. Ea a spus: "Dacă nimeni nu ar aduce prăjituri la birou, eu nu aş mai mânca prăjituri".
Intervievată de ziarul Times, şi vorbind în nume personal, ea a spus că angajaţii ar trebui să înceteze să mai testeze voinţa colegilor.
Susan Jebb, de asemenea profesor de dietă şi populaţie la Universitatea din Oxford, a declarat că mâncatul tortului este o alegere, dar colegii se pot ajuta reciproc prin asigurarea unui "mediu de susţinere".
Ea a argumentat că a fi în preajma prăjiturilor la birou este ca şi cum ar fi vorba de fumatul pasiv, care, deşi nu este identic, provoacă daune şi altora.
Dar, vorbind pentru BBC, medicul de familie Dr. Helen Wall a spus că oamenii trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru propria sănătate. Medicul de familie care profesează în Bolton a spus: "Nu este o problemă. Dacă cineva are o prăjitură lângă tine, nu trebuie să o mănânci, nu-i aşa?".
Prăjiturile la birou nu mai sunt ceva special
Lou Walker, care a scris un raport despre cultura prăjiturilor la birou, a declarat pentru BBC 5 Live că acestea au devenit un eveniment cotidian şi că "nu mai sunt speciale".

"Acest lucru vine dintr-un loc al generozităţii şi al bunătăţii, angajaţii dorind să împărtăşească", a spus ea. "Este ceva foarte important în a împărţi mâncare cu colegii"
"Dar ceea ce se întâmplă acum este că se întâmplă în fiecare zi şi asta înseamnă că nu mai este ceva special".
În multe locuri de muncă, prăjiturile, biscuiţii şi dulciurile, aduse de colegii care se întorc din concediu sau pentru a sărbători zilele de naştere, pot declanşa o învălmăşeală în timp ce colegii înfometaţi şi dornici de dulciuri încearcă să pună mâna pe aceste bunătăţi.
Rar este un loc de muncă care rupe tradiţia şi furnizează un platou de fructe. Şi cine vrea să fie cunoscut ca fiind singurul membru al personalului care aduce nuci sănătoase în loc de ciocolată, în timp ce le povesteşte colegilor despre weekendul petrecut în Elveţia?
Poziţia oficială a guvernului britanic
În ceea ce priveşte poziţia oficială a guvernului, purtătorul de cuvânt oficial al primului ministru a declarat că Rishi Sunak crede că "alegerea personală ar trebui să fie integrată în abordarea noastră".
El a adăugat: "Dorim să încurajăm un stil de viaţă sănătos şi luăm măsuri pentru a combate obezitatea, care a costat Serviciul Naţional de Sănătate 6 miliarde de lire sterline anual. Cu toate acestea, modul de a aborda această problemă nu este de a-i împiedica pe oameni să aducă ocazional bunătăţi pentru colegii lor".
Purtătorul de cuvânt al domnului Sunak a adăugat că premierul era "foarte sensibil la o bucată de tort" şi cel mai mult îi plăcea tortul de morcovi şi de catifea roşie.
Potrivit site-ului Serviciului Naţional de Sănătate, majoritatea adulţilor din Anglia sunt supraponderali. Consumul regulat de alimente şi băuturi bogate în zahăr creşte riscul de obezitate şi de carii dentare.

mediafax.ro

Noutați dupa tema